Hoe krijg je pigmentvlekken weg?

Wanneer je pigmentvlekken hebt, kan het lastig zijn om daar weer vanaf te komen, maar het is het proberen waard. De eerste stap wanneer je last hebt van pigmentvlekken is de oorzaak wegnemen. Je bent anders aan het vechten tegen iets waar je niet of heel moeilijk vanaf gaat komen. Om de oorzaak te kunnen wegnemen, is het belangrijk om te achterhalen wat precies de oorzaak is. Soms is het zo dat meerdere factoren meespelen. De ene factor kan dan sterker aanwezig zijn als de andere. Wanneer je pigmentvlekken zijn ontstaan door het teveel in de zon verblijven dan kun je de oorzaak natuurlijk niet echt wegnemen, je kunt hooguit voorkomen dat zich dat voortzet.

Als je de oorzaak hebt gevonden

Wanneer je de oorzaak hebt gevonden en die hebt kunnen verminderen of wegnemen, dan kun je daarna met de pigmentvlekken aan de slag. Het hele jaar door een dagcrème gebruiken met een SPF15 factor kan bijdragen aan het verminderen van pigmentvlekken of het voorkomen ervan. Verder is het van belang om een goede zonnebrandcrème te gebruiken, ook wanneer er al pigmentvlekken zijn ontstaan.

De overige adviezen

Verder is het van belang om voorlopig geen irriterende producten te gebruiken, irriterende producten zijn bijvoorbeeld parfum of geparfumeerde bodylotion. Dit omdat je jouw huid daar nog meer mee belast. Wanneer je last hebt van bruine pigmentvlekken is het allerbelangrijkste dat je probeert zoveel mogelijk uit de zon te blijven, of je huid te bedekken met een hoedje en met kleding. Bruine pigmentvlekken zijn bijna altijd terug te herleiden naar het teveel blootstellen aan de zon.

Pigment remmende crèmes

Pigment remmende crèmes kunnen ervoor zorgen dat de pigmentvlekken minder zichtbaar zijn. Pigment remmende crèmes zorgen ook voor extra bescherming tegen UV-A en UV-B, waardoor het donkerder of erger worden van jouw pigmentvlekken wordt voorkomen. Het is wel lastig om de vlekken in zijn geheel weg te krijgen. Dat hangt dan weer af van de ernst van de vlekken in jouw geval. 

Pigmentlaser wordt ook wel eens ingezet om van pigmentvlekken af te komen, maar dat geeft dan weer op een andere manier schade aan je huid. Wanneer je last hebt van pigmentvlekken door hormonen, dan is het een ander verhaal. Deze vlekken onderdrukken of helemaal weg krijgen is vrijwel onmogelijk. Wanneer je hormoonspiegel terug in orde is, zal je lijf zelf hiermee aan de slag gaan, maar voordat dat het geval is wordt het moeilijk.

Tip: Biodermal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *