Veelgestelde vragen over bovenooglidcorrectie

Als u last heeft van hangende oogleden of een verminderd perifere gezichtsveld, kan een bovenooglidcorrectie een oplossing voor u zijn.

 

Hier zijn de antwoorden op 7 vragen over deze veelvoorkomende chirurgische ingreep.

1. Waarom ontstaan hangende oogleden?

Naarmate u ouder wordt, kan de huid van uw ooglid uitrekken en de spieren die het ooglid optillen kunnen in de loop der tijd verzwakken. Voor sommigen kunnen hangende oogleden het gevolg zijn van een blessure of ziekte, zoals diabetes, het Horner-syndroom, Myasthenia gravis, beroerte, tumor en zwelling in het ooglid. Hangende bovenoogleden kunnen voorkomen bij een of beide oogleden.

2. Wat zijn de symptomen van hangende oogleden?

Een veelvoorkomend symptoom van hangende oogleden is het verlies van het gebruikelijke gezichtsveld, vooral de bovenste en buitenste delen van uw gezichtsveld. Gewoonlijk gebeurt deze verandering geleidelijk, en u kunt problemen krijgen met autorijden, wazig zicht ervaren tijdens het tv-kijken, vaak tegen voorwerpen aanlopen of zich niet bewust zijn van objecten aan één kant van uw gezichtsveld.

Een optometrist of oogarts kan uw gezichtsveld testen en bepalen of u visuele beperkingen ervaart door de vorm of positie van de oogleden.

Andere symptomen kunnen extreem droge of tranende ogen zijn, of mensen die u vertellen dat u er moe uitziet door het hangende uiterlijk van uw oogleden.

 

3. Kunnen jonge kinderen hangende oogleden hebben?

Baby’s kunnen geboren worden met hangende oogleden, wat ook wel congenitale ptosis wordt genoemd. Het kind kan zijn of haar wenkbrauwen optillen of het hoofd naar achteren kantelen om te kunnen zien.

Hangende oogleden die het zicht van een kind volledig of gedeeltelijk blokkeren, kunnen resulteren in permanent gezichtsverlies. Een oogarts moet dit evalueren. Chirurgie bij jonge kinderen om hangende oogleden te corrigeren, wordt meestal uitgevoerd in de peuterjaren.

4. Hoe wordt ooglidcorrectie uitgevoerd?

Blefaroplastie is het type operatie dat hangende oogleden corrigeert. Een oogarts of een plastisch en reconstructief chirurg kan deze operatie uitvoeren.

 

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie in de natuurlijke plooi van uw oog en verwijdert overtollige huid, spieren en mogelijk vet langs uw bovenooglid. De incisie wordt verborgen in de natuurlijke plooi van het ooglid.

De procedure wordt als een dagbehandeling uitgevoerd, wat betekent dat uw herstel comfortabel thuis plaatsvindt.

Blefaroplastie kan visuele veldproblemen verminderen of elimineren, naast het laten lijken van de ogen jonger en alerter.

5. Wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

Bespreek de chirurgische risico’s met uw chirurg en weeg de voordelen en risico’s om u te helpen beslissen of de procedure geschikt voor u is. Zoals bij elke operatie zijn er mogelijke risico’s.

 

Risico’s zijn onder andere:

 

Infectie en bloeding

Droge, geïrriteerde ogen

Moeite met het sluiten van uw ogen of andere ooglidproblemen

Zichtbare littekens

Letsel aan oogspieren

Huidverkleuring

De noodzaak voor een vervolgoperatie

Tijdelijk wazig zicht of, zelden, verlies van gezichtsvermogen

Risico’s die gepaard gaan met chirurgie in het algemeen, waaronder een reactie op anesthesie en bloedstolsels

6. Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Na de operatie kunt u wazig zicht ervaren door de smerende zalf die op uw ogen is aangebracht, tranende ogen, lichtgevoeligheid, dubbelzien, of wat pijn of ongemak. Blauwe plekken en zwelling zullen optreden. Dit zal over het algemeen binnen 10 tot 14 dagen verminderen.

 

Littekens van de chirurgische sneden kunnen maanden duren om te vervagen. Gedurende deze tijd is het belangrijk om uw delicate ooglidhuid te beschermen tegen te veel blootstelling aan de zon.

 

De meeste mensen zijn tevreden met de resultaten en zien een verbetering in hun gezichtsveld. Resultaten voor sommige mensen kunnen een leven lang meegaan.

7. Wordt ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Verzekeringsdekking hangt af van of de operatie een aandoening repareert die uw zicht belemmert. Als u de operatie alleen ondergaat om uw uiterlijk te verbeteren, dekt de verzekering de kosten niet.

 

Bovenooglidcorrectie is een veelvoorkomende procedure om een meer open uiterlijk aan de ogen te geven en het gezichtsveld bij mannen en vrouwen te herstellen. Praat met Cosmetische kliniek Amsterdam als u zich zorgen maakt over overtollige ooglidhuid of uw gezichtsveld. 

Bron: Yourface.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *