De beste tandarts in Amstelveen vinden

Een bezoek aan de tandarts is voor veel mensen geen pretje, maar toch is het belangrijk om regelmatig te gaan voor een controle en reiniging. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe tandarts in Amstelveen, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze blog geef ik je enkele tips en aandachtspunten om de beste tandarts voor jou te vinden.

 1. Vraag om aanbevelingen

Een goede manier om te beginnen is door te vragen om aanbevelingen aan vrienden, familie en collega’s. Zij kunnen je vertellen over hun ervaringen met verschillende tandartsen in Amstelveen en je wellicht tips geven over wie goed is en wie je beter kunt vermijden.

 1. Lees online reviews

Er zijn verschillende websites waar je online reviews kunt lezen over tandartsen in Amstelveen. Dit kan je een goed beeld geven van de kwaliteit van de zorg die zij bieden en de ervaringen van andere patiënten. Let wel op dat niet alle reviews betrouwbaar zijn, dus lees er altijd een aantal voordat je een definitief oordeel velt.

 1. Check de website van de tandarts

De meeste tandartsen in Amstelveen hebben een website waar je meer informatie kunt vinden over hun praktijk. Let op zaken zoals de openingstijden, de locaties, de specialisaties van de tandartsen en de tarieven. Je kunt ook op de website controleren of de tandarts is aangesloten bij een beroepsvereniging.

 1. Maak een afspraak voor een consult

Zodra je een aantal potentiële tandartsen hebt gevonden, kun je een afspraak maken voor een consult. Dit is een goede gelegenheid om de tandarts te ontmoeten, de praktijk te bekijken en je vragen te stellen. Let tijdens het consult op de volgende zaken:

 • Is de tandarts vriendelijk en professioneel?
 • Voel je je op je gemak bij de tandarts?
 • Worden je vragen duidelijk en beantwoord?
 • Is de praktijk schoon en hygiënisch?
 • Heb je een goed gevoel bij de sfeer in de praktijk?
 1. Houd rekening met je verzekering

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om te controleren of de tandarts wordt vergoed door je zorgverzekering. Je kunt dit doen door contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Extra tips:

 • Als je bang bent voor de tandarts, kun je op zoek gaan naar een tandarts die gespecialiseerd is in angstbegeleiding.
 • Er zijn ook tandartsen die speciale tarieven aanbieden voor studenten, ouderen of mensen met een laag inkomen.
 • Als je op zoek bent naar een tandarts die een bepaalde taal spreekt, kun je op de website van de beroepsvereniging van tandartsen een zoekfunctie gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *