Maak jezelf beter en verwerk je trauma door middel van hypnotherapie

Het oplopen van een trauma kan iedereen overkomen, vaak op de meest onverwachte momenten. Dit kan bijvoorbeeld komen door het overlijden van een dierbare, het meemaken van een ernstig ongeval of een ramp. Wanneer je wordt blootgesteld aan zo’n heftige situatie, loop je in sommige gevallen niet alleen fysieke verwondingen op, maar ook mentale. Dit kan langdurige gevolgen hebben en is vaak moeilijk om mee om te gaan. Gelukkig zijn er wel technieken die je kunnen helpen een trauma te verwerken. Een daarvan is hypnotherapie. In deze blog leggen we daar meer over uit. 

 

Traumasymptomen 

Iedereen verwerkt een trauma op een andere manier. Daarom heeft ook iedereen verschillende traumasymptomen die in wisselende mate voor kunnen komen. Voorbeelden van traumasymptomen zijn flashbacks, het telkens voor je zien van de gebeurtenis, en nachtmerries. Deze kunnen dan weer leiden tot slaapproblemen, vereenzaming, concentratieproblemen en depressie. Het is daarom belangrijk om op tijd aan de bel te trekken om te zorgen dat deze symptomen niet te erg worden. 

 

Hypnotherapie voor traumaverwerking

Een trauma wordt, net als alle andere gebeurtenissen in je leven, opgeslagen in je onderbewustzijn. Door middel van hypnose kan je toegang krijgen tot het onderbewustzijn en terugkeren naar de situatie die tot je trauma heeft geleid. Samen met de hypnotherapeut ga je te werk om de scherpe rand van de herinneringen af te halen en ervoor te zorgen dat het een “normale” gebeurtenis wordt, net zoals alle andere herinneringen. Hypnotherapie is een goede en veilige manier om je trauma te verwerken omdat onder hypnose het een stuk minder lastig is om terug te keren naar de traumatische ervaring. Dit zorgt dus voor een comfortabele en rustige ervaring. 

 

Hoe ziet een hypnotherapie sessie eruit?

Wanneer je besluit om je trauma te verwerken onder hypnose zul je verschillende sessies doorlopen. In de eerste sessie zal een uitgebreide intake plaatsvinden waarin je problemen bespreekt om zo vast te stellen wat de juiste aanpak is. Daarna zul je door middel van een aantal eenvoudige oefeningen kennismaken met hypnose zodat je weet wat je te wachten staat. In de sessies die volgen zul je dan aan de slag gaan met het verwerken van je trauma onder hypnose. Elke sessie wordt afgesloten door te bespreken wat je ervan vond om zo te zorgen voor een zo’n fijn mogelijke ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *